2021-06-16 14:52:51• hírek • Közlemény

191 minta vesz részt a Partiumból az Ákovita pálinkaversenyen

Idén első alkalommal szervezik meg az ÁKOVITA Nemzetközi Párlat-és Pálinkaversenyt, a házigazda pedig Csíkszereda lesz. A rendezvény célja, hogy a Kárpát-medencei magyar párlat- és pálinkakészítők összemérjék tudásukat, tehetségüket és persze pálinkájukat a rangos elismerésekért.

Az esemény amellett, hogy népszerűsítse a kulturált párlat- és pálinkafogyasztást Erdélyben, különös figyelemmel az évszázados hagyományokra és a jelenkor minőségi követelményeire, lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők részletes visszajelzést kapjanak az általuk nevezett minták érzékszervi tulajdonságairól, amelyet kiemelt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező minősítők készítenek el.

Az esemény megszervezésében tevékeny részt vállaltak a Partiumi Falugazdászok is, ugyanis a hálózat munkatársai gyűjtötték be a mintákat Szatmár mellett Szilágy, Bihar és Máramaros megyéből. Az összesen 191 mintát a napokban vitték el Csíkszeredába, ahol hamarosan megkezdődik a kóstolás és július elején az eredményeket is kihirdetik.

Szatmár megye híres a jó pálinkájáról, az pedig a beküldött minták számában is megmutatkozik: közel 80 szatmári minta szerepel a bírálatra váró párlatok között.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: